Ekologiczny talerz, do produkcji którego używane są jedynie
naturalne otręby pszenne – bez dodatku innych substancji.
Przeznaczone do krótkotrwałego kontaktu z żywnością przetworzoną i
nieprzetworzoną, zimną i ciepłą, o lepkości dynamicznej pow. 1,731
mPa*s.
W przypadku dłuższego kontaktu z żywnością, potrawa może nieznacznie
przeniknąć zapachem otrąb.
Zaleca się podawanie ciepłych potraw do 15 minut przed ich spożyciem.
Nie stosować do podawania napojów gazowanych, kawy, herbaty, zup
instant.
Można stosować w piekarnikach i kuchenkach mikrofalowych.
Zawiera gluten pszenny.
Produkty wyprodukowane zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną i higieniczną.
Spełniają następujące wymagania wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
wg rozporządzenia WE 1935/2004 PE i Rady z dnia 27 października 2004
r.