Danot 1 lit płyn do dezynfekcji w zakładach spożywczych
Danot 1 lit płyn do dezynfekcji w zakładach spożywczych
Preparat w postaci płynu przeznaczony do dezynfekcji: w działach przemysłu spożywczego (tj. w przemyśle mięsnym, rybnym, mleczarskim i piekarnictwie), w placówkach użyteczności publicznej – poza obszarem medycznym: szkoły, świetlice, stołówki, obiekty sportowe (powierzchnie przy basenowe, korytarze z wyłączeniem basenów), w gospodarstwach domowych.
OPIS
Preparat w postaci płynu przeznaczony do
dezynfekcji:
1. W działach przemysłu spożywczego (tj. w przemyśle mięsnym,
rybnym, mleczarskim i piekarnictwie).
2. W placówkach użyteczności
publicznej – poza obszarem medycznym: szkoły,świetlice, stołówki, obiekty
sportowe (powierzchnie przy basenowe, korytarze z wyłączeniem basenów)
3. W
gospodarstwach domowych.
ZASTOSOWANIE
Do dezynfekcji posadzek, ścian,
powierzchni i rurociągów związanych z produkcją, transportem, ciągów
komunikacyjnych, pojemników, blatów stołów, lad i urządzeń drobnego sprzętu,
pojemników mających kontakt z żywnością. Przeznaczony do mycia ręcznego i
ciśnieniowego.
SPOSÓB UŻYCIA
Stężenia i czas działania skutecznego w
temperaturze 20oC:
–działanie bakteriobójcze – stężenie 5%, czas kontaktu 15
minut,
–działanie grzybobójcze – stężenie 15%, czas kontaktu 15
minut,
–pełny efekt bójczy – stężenie 15%, czas kontaktu 15 minut
DEZYNFEKCJA
- powierzchnie, urządzenia, sprzęt, naczynia, przygotować
roztwór roboczy 150ml płynu Dantol 040 - preparatu bakterio- i grzybobójczego do
dezynfekcji w 1 l wody, nanieść na powierzchnię przy pomocy urządzenia
ciśnieniowego lub spryskać ręcznie. Po 15 minutach spłukać obficie wodą.
-
ścierki , gąbki , drobny sprzęt roztwór roboczy 150ml płynu Dantol 040 -
preparatu bakterio- i grzybobójczego do dezynfekcji w 1 l wody. Moczyć przez 15
minut.
- pojemniki na śmieci spryskać roztworem roboczym 150ml płynu Dantol
040 - preparatu bakterio- i grzybobójczego do dezynfekcji w 1 l wody. Po 15
minutach spłukać obficie wodą.
UWAGA:
Zdezynfekowane powierzchnie mające
kontakt z żywnością należy spłukać wodą pitną. Nie stosować razem z innymi
produktami. Może uwalniać toksyczne gazy (chlor). Unikać zrzutów do
środowiska.
ZAWIERA
substancja czynna: podchloryn sodu 15 -17% zawartość
25 – 35 g/l ( zawartość aktywnego chloru 35 – 40 g/l); wodorotlenek
sodu.
Nr pozwolenia na obrót produktem biobójczym: 4367/11